hits

Empatisk?

Er du født med empati, eller lært deg å være empatisk? 

Noen tror at det å ha empati betyr at man viser andre sin omsorg og kjærlighet. Empati blir også forbundet med sympati. 

Ordet sympati og empati har faktisk forskjellige betydninger. Har man sympati så har man medfølelse og er man empatisk så setter man seg inn i hva en annen person føler og tenker. Empati som betyr å ha evnen til å sette seg inn i en annens opplevelse, og medfølelse som betyr å ha evnen til å ta konsekvensen av andres lidelse og ta hensyn til dem, er uunnværlig. Uten at vi tar hensyn til hverandre eller i det minste prøver å forstå hverandres opplevelser, vil ikke relasjonene mellom mennesker være til å holde ut.

 Det er ikke rart at mange forveksler dette. Det er ganske forvirrende :)

 

 

10 kommentarer

mygaylife

11.10.2017 kl.21:56

Ganske forvirrende ja, men også ganske logiskt :)

due

12.10.2017 kl.19:55

mygaylife: :)

dvergpinschere i mitt hjerte

11.10.2017 kl.22:57

:-D Tror jeg er ganske empatisk..og føler sympati med folk..

due

12.10.2017 kl.01:13

dvergpinschere i mitt hjerte: Det er godt å høre. Jeg selv ganske empatisk og sympatisk. Dessverre så er jeg også antipatisk mot noen få, men det er de som har gjort meg vondt, eller de som har en holdning jeg slettes ikke kan tåle. Ønsker deg en fin natt <3

Minrefleksjon

12.10.2017 kl.09:30

Godt skrevet, og faktisk en viktig forskjell å være klar over. Ha en riktig fin dag!!

due

12.10.2017 kl.09:34

Minrefleksjon: Tusen takk. Ja det er mange som faktisk kaller seg empatisk, og så er det ikke empatiske..... Ønsker deg en fin dag <3

Marit

12.10.2017 kl.17:09

Jeg er overempatisk, om det er noe som heter det ... var forferdelig å jobbe med gamle og syke. For de fulgte med meg hjem i tankene, både i helger og på fridager. Tror også jeg blir regnet som en sympatisk person blant de som kjenner meg.

due

12.10.2017 kl.20:04

Marit: Ja jeg tror jeg også er overempatisk. Det er fint å ha sympati. Sympati er en emosjonell samhørighetsfølelse, det som påvirker den ene påvirker på tilsvarende vis den andre. Medlidenhet er et synonym for sympati. Sympati må utvikles fra empati. Empati, som er viktig i utviklingen av en moralsk sans, er evnen til å forestille seg selv i andres situasjon og forstå andres følelser, ønsker, idéer, motiver og handlinger.
Jeg vil si at jeg er empatisk, for det sier i hvert fall mine nærmeste venner, famlie og slekt. Føler virkelig sympati med andre mennesker. Empati tror jeg er noe vi lærere etter hvert som vi blir eldre i forskjellige situasjoner.

Jeg var ikke klar over forskjellene heller jeg da, og der lærte jeg noe nytt. Man blir aldri for gammel til å lære.

Ønsker deg en kjempefin torsdagsettermiddag <3 :)

Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

due

12.10.2017 kl.20:05

Toril sin hverdag med musikken: Sympati er en emosjonell samhørighetsfølelse, det som påvirker den ene påvirker på tilsvarende vis den andre. Medlidenhet er et synonym for sympati. Sympati må utvikles fra empati. Empati, som er viktig i utviklingen av en moralsk sans, er evnen til å forestille seg selv i andres situasjon og forstå andres følelser, ønsker, idéer, motiver og handlinger.

Skriv en ny kommentar

due

due

44, Utlandet

Ungdommelig dame. Jeg er ærlig, snill og veldig rettferdig. Jeg har 4 barn. Den ene av barna mine er jeg englemamma til. Savner han sårt <3 Jeg elsker dyr. Vi har en liten hund, 2 katter og en liten hamster. Jeg liker veldig godt å lese/skrive, så derfor har jeg fått ordnet meg en Blogg. Ellers holder jeg på å utdanne meg til helsesekretær og jobber på et legesenter. Følg gjerne bloggen min :)

Kategorier

Arkiv