hits

Prosjekt ekstrem opprydding......

Det er litt stille fra meg for tiden. Jeg er syk, og jeg har heller ikke særlig å blogge om. Jeg sover for det meste. Når jeg er våken er det barna mine, huset og dyrene som krever min oppmerksomhet. Jeg har så lite ork for tiden, men jeg får gjort unna alt som er viktig. 

Jeg har nå virkelig innsett at jeg må få ryddet huset her. Jeg har stor tro på jeg blir ekstra syk av at ting hoper seg opp rundt meg. Jeg MÅ bare lære meg å kaste/ levere fra meg ting som er unødvendige for oss. 

Så nå har jeg laget meg et lite prosjekt her. Jeg skal nå rydde rom for rom. Alt vi ikke har behov for blir gitt bort, solgt eller kastet. Jeg kommer også til å komme med før og etterbilder av rommene og skapene når jeg starter prosjektet. Hold dere fast! Når jeg mener rot, så er det virkelig rot! 

Jeg lover ikke hvilken dag jeg vil starte med dette, ettersom jeg må være i virkelig god form før jeg starter opp. Kanskje blir det i morgen, eller neste uke. Det får vi ta som det kommer. Jeg kommer 100% sikkert til å kvitte meg med masse. Jeg kommer også til å må flytte ting dit de hører hjemme. Jeg mener ting som skal være på badet, skal ikke være på kjøkkenet. Ting som skal være på soverommet, skal ikke være på stue osv.... 

Jeg lover at det vil bli litt av et prosjekt da vi har en enebolig med 5 soverom og to bad. Dette skal jeg komme meg igjennom da jeg har stor tro på at det vil hjelpe meg helsemessig. Jeg har stor tro på å ha det rent, ryddig og koselig rundt seg gjør noe positivt med både helsen og humøret. 

Gled dere til før og etter bildene kommer. Jeg håper at dere ikke er lette å sjokkere. For da er det best at dere i nærmeste framtid holder dere unna denne bloggen. Det er ikke helt likt programmet ekstrem opprydding. Men det er dessverre heller ikke så langt unna. 

Da er vi i gang og prosjektet starter når jeg er i form til dette. Jeg gruer meg til å starte opp, men det skal bli deilig å få det gjort :) 

 

25 kommentarer

Wenchepia

13.01.2018 kl.17:18

Oiii det blir spennende å få bli med på ja;) kanskje man blir inspirert til det samma selv;)

due

13.01.2018 kl.18:28

Wenchepia: hehehe ja veldig spennende . Jeg gruer meg litt til før bildene. Jeg var litt usikker på om jeg turte dette, men jeg tørr bare jeg får energi nok til å starte. Jeg tror jeg vet hvor jeg skal starte, selv om det er vanskelig å vite hvor man egentlig skal starte. Jeg må få skaffet en del esker og annet før jeg starter ordentlig opp. Jeg tror at det er best å ordne et system på dette, så det ikke blir rot hehehehe. Håper du følger meg på min opprydding.

frodith

13.01.2018 kl.17:57

Ja, det blir sikkert godt når det er gjort ... Jeg kvier meg også til sånt... Og utsetter...Her blir det VÅREN..tror jeg :-D

due

13.01.2018 kl.18:37

frodith: Jeg kan faktisk ikke vente så lenge, for da gror vi inn her hehehe. Våren vil jeg helst være ute, og da er det hagen, garasje, annekset og lekestuen som skal få gjennomgå. Vi også pusse opp/ male en del, og da er det greit at det ikke er rotete. Våren og sommeren er ikke min tid for å rydde inne. Da er det bedre jeg bruker vinteren på dette. Jeg skal til Sverige i morgen på Harrytur, så det blir ikke denne helga jeg starter opp. Jeg håper at jeg får gjort en del mens barna er på skolen, selv om de har korte dager. Min datter og min sønn har bursdag i mars, og om vi skal ha feiring her hjemme så må jeg bli ferdig til da :) Ja jeg har satt meg et mål å prøve å bli ferdig før mars. Det er egentlig ikke så lenge til, men dagene flyr. Man vet ikke ordet før måneden er over. Dette blir gøy, selv o jeg gruer meg for å legget ut disse før bildene mine. Men nå har jeg blogget om det, og da MÅ jeg holde på det jeg har skrevet. Håper du følger meg på veien mot min opprydding :)

solliv

13.01.2018 kl.18:25

Ja, jeg å skal rydde nå.....Lykke til

due

13.01.2018 kl.18:40

solliv: Så flott :) Skal du ha før/ etterbilder? Det hadde vært gøy om flere hadde gjort dette :) Jeg mener at jeg tror du bor alene. Om du gjør det, så er det sikkert ikke så ille hos deg som hos oss som er en familie med barn og masse dyr. Jeg er ingen samler, men jeg liker ikke å kaste hele og fine klær og ting. Blir så jeg stabler det vekk, og da blir det ROT!

due

13.01.2018 kl.18:41

solliv: Jeg glemte helt å ønske deg også lykke til :) <3
Da har du litt av en jobb, og det er jo alt for mye man samler på :o Kjenner bare med oss selv. Bodene fulle!

Før- og etterbilder blir inspirerende å se ja!

Lykke til med prosjektet <3 :)

Ønsker deg en kjempefin lørdag, og en fortsatt kjempefin og god helg <3 :)

Purr, pur, og bloggklem fra Toril og kattene

due

13.01.2018 kl.22:03

Toril sin hverdag med musikken: Ja det skal jeg love deg at jeg har. Jeg har bodd i samme huset i over 8 år også. Jeg er så innmari dårlig på å kaste/ kvitte meg med ting. Men nå må jeg starte, da vi også skal pusse opp en del. God helg <3

Toini

13.01.2018 kl.19:49

Ja det er deilig når det er gjort...og jeg har det mye bedre med meg selv når jeg har system rundt meg...så det har jeg også tro på...ryddig hus, ryddig kropp og hode...hihih...Ønsker deg god bedring, og ha en så god kveld du kan!

due

13.01.2018 kl.22:07

Toini: Jeg har sterk tro på at det hjelper å ha det fint rundt seg. Problemet mitt nå er at jeg ikke vet helt hvor jeg skal starte. Men en plass må jeg bare starte. Jeg har bestemt meg for at Alt skal vekk! Det henger liksom over meg, og jeg vet med meg selv at det blir bedre når jeg får orden i systemet. Jeg er så innmari lei av å leite etter ting. Ja at det aldri ligger der det skal ligge! Ønsker deg og dine ei koselig helg <3

solliv

13.01.2018 kl.20:25

Takk og god bedring....mye rot her hos meg også....mest i garasjen, hehe...

due

13.01.2018 kl.22:09

solliv: Uff ikke nevn den da. Vi har dobbelgarasje, og bilene står ute. Jeg får vente til våren med å ta garasjen. Der er det egentlig min samboer som har "rotet", så det blir nok han som skal få ta det meste der. For meg så er det mest viktig å få det til inne. For det er her vi skal leve og bo.

Guro

13.01.2018 kl.22:59

For et spennende prosjekt! Skal låne den om jeg trenger det en gang :) (soverommet ser ikke ute, vi har plass til EN sti, Thats it) :)

due

14.01.2018 kl.00:26

Guro: oi det hørtes ille ut, men slik er det mer eller mindre på barna sitt soverom. De har alt for mye leker. Kanskje du også skal hive deg med på prosjektet, så ser vi hva vi hva vi får til :) Jeg skal i alle fall få orden i syskrinet, selv om jeg ikke har noe syskrin hehehehe

Ei_heks

14.01.2018 kl.02:46

Så flink du er! Har noen utfordringer jeg også siden jeg flyttet fra 120 til 50 m2. :D

Lykke til!

due

14.01.2018 kl.20:31

Ei_heks: Ja nå har jeg ikke startet ennå, så vi får se :) Ja det er utfordring å flytte fra større til mindre også :) Jeg har ikke livet hvilken dag jeg starter, men ennå så er det kun det normale husarbeidet det går på, og det tar også en del tid. Jeg må først få pakket ut jula, så får jeg startet opp etter at den er ute av huset. Ja det er jul her ennå hehehehe.

Sarah Nazeem

14.01.2018 kl.14:02

Du kan gi deg selv poeng for hvert rom du rydder - og når du er ferdig med alt, kan du omsette poengene i noe du har lyst på ;)

Lykke til! <3

due

14.01.2018 kl.20:34

Sarah Nazeem: Jeg vet ikke om det nytter for meg. Men det blir gøy å sende inn "skryte" bilder på bloggen. Ja skrytebildene er de etterbildene, og ikke de førbildene, altså hehehe. Jeg må vel snart starte opp, for det går raskt til våren nå :)

Helge

14.01.2018 kl.15:49

En enebolig med 5 soverom og 2 bad, ikke rart det tar tidd og rydde opp. Det betyr mange ting og rydde vekk, kaste eller fikse slik at det kan brukes igjen.Lykke til. Sjøl bor jeg på 45 kvadrat og er glad for at det ikke er mere når det skal vaskes. Ha en fin dag.

due

14.01.2018 kl.20:46

Helge: Ja det er en del mer å vaske når man bor i enebolig. Men jeg tror også det er lettere å rote da. For vi bruker kun 3 soverom, og da er det lett for at det fjerde og det femte soverommet blir rom hvor man stabler bort litt rot. Så har vi ganger, kjøkken og stue også. Uff jeg gruer meg til å begynne å rydde i skuffer og skap. Men nå har jeg bestemt meg for at jeg bare må starte opp. Jeg gleder meg også litt til å få startet opp. Nå går ikke rotet helt til taket her, som det gjør på ekstrem opprydding. Jeg synes faktisk at jeg har det veldig ryddig når jeg ser det programmet. Det var også noe å sammenligne seg med hehehe. Men starter jeg ikke snart opp, så er det vel fare for at det blir slik her også. Nei så ille vil det vel aldri bli, da jeg tar husarbeid hver dag. De som er med på ekstrem opprydding har jo ikke vasket en kopp på mange år. De kalles samlere, men jeg vet ikke helt jeg. Jeg tror heller at de er syke, og late av seg. Syke samlere er vist også navn på slike program. De labber jo også i dyreekskrementer og døde mus/rotter. Katter og hunder går vilt inne hos dem. Jeg liker å se disse programmene, men det er egentlig tragisk at de har greid å rote så mye, selv om det er årevis det er snakk om. Jeg tror på at det er en del latskap blant dem. Det er for tungt for dem å gå ut med søppel og å ta oppvasken. Du får følge meg videre, så får du se før og etter her hos meg også (uff)!

Anna

14.01.2018 kl.23:52

Kjære Due. :)

Skjønner godt at du fortviler og gruer deg til ryddingen for å få orden i huset. Men du kommer til å få det til, det er jeg sikker på. :) Slik som du beskriver at du har det i ditt hjem, så hadde jeg tørna.

Jeg HATER rot, og er avhengig av at huset er ryddig om kvelden når jeg legger meg. Da skal alle rom være blåst i huset, slik at det skal være koselig å stå opp om morgenen. Det synes jeg er så koselig, samt at jeg er avhengig av det.

Men med dette så koster det disiplin i en familie på 5. Det blir en del masing på min mann, samt "streng oppdragelse" på mine 3 barn om å rydde opp etter seg hver kveld etter at de har lekt, basta bom!

Barna får leke og rote om dagen altså, bare så det er sagt. Men de vet om reglene mine, og det er blitt en rutine for dem også at de rydder opp hver kveld. :)

Jeg er strikt på å kaste/ gi bort. Hver gang jeg kjøper et plagg til noen av oss i familien, så gir jeg slipp på et annet eldre plagg av samme sort. På dette viset tenker jeg meg om før jeg kjøper noe. Og på denne måten har jeg det ryddigt i vårt hjem. :)

Huh, nå føler jeg meg litt nazi, men slik er det nå hos meg, og det fungerer.

due

15.01.2018 kl.00:28

Anna: Så flott å høre at du greier med det :) Du er kjempeflink. Hvor gamle er barna dine? Mine barn kan ikke dette med å rydde, men nå skal jeg virkelig sette hardt mot hardt. De er snart 9 og 11 år. Jeg er selv oppvokst med at moren min ryddet etter meg, så jeg lærte dessverre ikke dette i barndommen. Egentlig er jeg en person som hater rot, men etter at jeg ble syk og en del annet så ga jeg liksom opp. Men nå må det snart bli rydding i syskrinet her, før jeg blir helt gal. Jeg håper at jeg får starte opp i morgen den dag. Jeg gjør jo nødvendig husarbeid, men det er dessverre på en måte lettere å stable unna, enn å kjøre det vekk. Men nå har jeg nådd en grense, og jeg har skjønt at det virkelig må gjøres noe her. Jeg har egentlig skjønt det lenge, men har ikke hatt ork til å starte opp sånn ordentlig. Men nå vet jeg at jeg kommer til å starte opp. Jeg skal ta rom etter rom, og alle skap skal endevendes. Leker og klær som barna har vokst i fra kaster jeg eller gir bort. Jeg greier ikke å kaste klær eller ting som er hele og fine. Jeg vet at vi har fine fretexbokser her nede på senteret, og det er bare noen få minutter med bil dit. Alt som er ubrukelig og som jeg ikke ville arvet selv kommer til å bli kjørt bort til en søppelfylling. Det er slik at man betaler pr. last uansett hvor mye man har med. Det får uansett koste hva det vil koste, bort skal det! Begynner å glede meg til å starte opp, selv om det er tungt å vite hvor jeg skal begynne. Jeg håper virkelig at jeg får startet opp i morgen :) Bedre å være "nazi" enn å la det flyte over slik som det dessverre har gjort hos oss. Nå er det nok! Jeg er så innmari lei av å aldri finne ting på riktige plasser. Barna skal også få se at nå i 2018 så har moren deres tatt helt av. Jeg skal bli strengere på at de må rydde rommene sine. Enten alene, eller sammen med meg. De skal få vite at de ikke bor på hotell, og at jeg ikke er ansatt som hushjelp. Klesvask og slikt er de for små til, men rommene sine og det å rydde etter seg må de virkelig lære. Min sønn på 24 år har det strøkent rundt seg, og slik var det også da han ble oppvokst. I den tiden hadde jeg mye mer energi, og jeg hadde så utrolig ork til alt. Ennå så jobbet jeg også. Jeg hadde to jobber, og to barn. Nå har jeg to barn, og helsa er ikke som den var. Nesten verre å gå hjemme i lengre tid, enn å være frisk og aktiv i arbeidslivet. Når man er hjemmeværende så utsetter man ting. Man kan liksom ta det i morgen, eller senere. Er man yrkesaktiv så føler man at det må gjøres dere og da, for i morgen skal man på jobb. Det skulle vært lettere å få gjort unna ting når man kun går hjemme. Men det virker som man blir lettere sliten og oppgitt av ledighet. Alt blir tyngre.

Anna

15.01.2018 kl.01:51

Jeg forstår alt det du sier i svaret ditt, Due. :)

Det hjelper ikke å opplyse hvor gamle mine barn er, situasjonen er jo hvordan vi voksne lever våre liv, og hvordan vi oppdrar våre barn.

Jeg er et såkalt løvetannsbarn, med en oppvekst deretter. Jeg kan ikke gå innpå det nå til deg. Det blir for personlig for meg. Men mine levevaner og mine holdninger jeg lever etter pr. dags dato, er et resultat av hva jeg opplevde i min barndom.

due

15.01.2018 kl.07:54

Anna: Så trist å høre at du er et såkalt løvetannbarn. Det har da sikkert ikke vært helt greit for deg i barndommen. Ja det er oppdragelsen det kommer an på, men alt etter alder. Så for min del så har alder på barna en stor betydning. Det er stor forskjell på et barn som er 3 år og et barn som er 7-8 år. Begge mine minste er nå gamle nok til å hjelpe til mer enn det de gjør. Så nå blir det å starte en "annerledes" barneoppdragelse her :) Når barna blir eldre, så kan man sette mer hardt mot hardt ( om du skjønner hva jeg mener). Vi driver hver dag med barneoppdragelse, men alt til sin tid. Nå må jeg få opp begge barna her, slik at de kommer tidsnok til skolen. Vi har ennå til gode å forsove oss dette året, så nå går det fint :)

Skriv en ny kommentar

due

due

44, Utlandet

Ungdommelig dame. Jeg er ærlig, snill og veldig rettferdig. Jeg har 4 barn. Den ene av barna mine er jeg englemamma til. Savner han sårt <3 Jeg elsker dyr. Vi har en liten hund, 2 katter og en liten hamster. Jeg liker veldig godt å lese/skrive, så derfor har jeg fått ordnet meg en Blogg. Ellers holder jeg på å utdanne meg til helsesekretær og jobber på et legesenter. Følg gjerne bloggen min :)

Kategorier

Arkiv